Lid Worden?

De laatste jaren heeft de afdeling Beersel van Natuurpunt niet stilgezeten! Naast een hele rits activiteiten rond natuurbeleving en natuureducatie met speciale aandacht voor de jeugd werden door onze vereniging in de streek recent drie schitterende gebieden aangekocht en ingehuldigd als natuurreservaat. Het Rilroheidebos (2 ha) sluit aan bij het Hallerbos; het Kesterbeekmoeras (2.7 ha) ligt tussen de Meigemheide en de Laarheide; de Weikes (11.2 ha) liggen langs het Hendrik Consciencepad in Dworp. Drie stukjes uniek natuurgebied in eigen streek die voor komende generaties gevrijwaard zijn.

Het succes van onze vereniging in natuureducatie en natuurbehoud vertaalt zich voorlopig onvoldoende in actieve en/of steunende leden. Lokaal zijn er 325 gezinnen lid van Natuurpunt. Nationaal gaan we naar de 100.000 leden. Een peulschil in vergelijking met onze Nederlandse zustervereniging die 500.000 leden telt! Haar impact op het Nederlands beleid is juist daarom niet te onderschatten en het mag gezegd, de resultaten zijn ernaar. Om nog meer erfgoed voor de toekomst te vrijwaren wensen wij ons ledenaantal fors uit te breiden. Dit moet ons meer financiële armslag geven en de invloed van onze vereniging op het beleid vergroten.

Je kan lid worden van Natuurpunt door 24 te storten op rekeningnummer BE17 2300 0442 3321 (oud nummer 230-0044233-21) met vermelding "nieuw lid". Voor deze som ben je nationaal lid, lokaal lid en krijg je tweemaandelijks het prachtige tijdschrift Natuurpunt.blad.

Hyacint is het lokale ledenblad, dat vijf maal per jaar verschijnt, van de Natuurpunt afdelingen Beersel, Halle en Sint-Genesius-Rode, VNF Calopteryx, JNM en de werkgroep Natuurgidsen Zuidwest-Brabant. Het bevat alle informatie over lokale activiteiten van Natuurpunt. Over de gratis wandelingen van de natuurgidsen en over alle cursussen die lokaal ingericht worden.
Leden van Natuurpunt Beersel, Halle en Rode krijgen Hyacint gratis.